Comunicarea mesajului prin îmbrăcăminte are un puternic impact social, economic și, uneori, chiar politic.

Acest tip de comunicare este o condiție vitală în mediul de afaceri, fiind o parte importantă a identității vizuale a fiecărei persoane în parte.

Brandul personal este parte din identitatea noastră fiind un bun PR al propriei persoane.

Ceea ce purtăm are un impact foarte mare în drumul nostru spre succes, iar felul în care ne prezentăm poate fi cartea noastră de vizită.

EȘTI CEEA CE PORȚI

Îmbrăcămintea și detaliile pot spune mai multe despre noi decât o facem noi în cuvinte și cu siguranță nu ne dorim ca mesajul să fie unul eronat. Totodată hainele pe care le purtăm ne pot oferi sau nu încredere în noi. Odată cu încrederea în sine vine și modul în care suntem percepuți de către cei din jur iar acest factor este unul definitoriu pentru mediul de business.

Îmbrăcămintea poate exprima emoții, stări, poate chiar comunica cine ești și în ce crezi, care îți sunt valorile și principiile.

Este important să îți alegi hainele „cu cap” și să îți compui o garderobă care să te ajute să exprimi mesajul corect. Nu cumpăra haine din țesături de proastă calitate sau de la branduri care nu sunt în concordanță cu principiile tale.

Imaginea este influențată de culori, modele, siluete, tăieturi și materiale care simbolizează diferite stari si emoții.

Nu te îmbrăca după cum te simți ci după cum îți dorești să te simți. Așadar, dacă îți dorești să inspiri încredere și profesionalism optează pentru un costum albastru și nu pentru pentru o pereche de jeanși cu o cămașă.

Tonurile deschide și culorile calde sunt potrivite pentru o garderobă feminină prin care poți transmite putere și profesionalism în același timp.

Fiecare detaliu contează. Asigură-te că îți alegi atent ținutele, în culorile  potrivite, fără superficialitate.

CREAZĂ-ȚI UN STIL PERSONAL

Înainte de a merge la shopping, acordă-ți puțin timp pentru a-ți defini imaginea personală. Ceea ce porți trebuie să fie în concordanță cu ceea ce dorești să transmiți dar și cu personalitatea ta.

Îți poți îmbunătăți brandul personal, luând în considerare ce trebuie să comunici cu ținutele tale zilnice, deoarece acest lucru se poate schimba în funcție de rolul tău și de ceea ce ți se cere în ziua respectivă. Cu toate acestea, imaginea ta nu trebuie să se schimbe drastic, deoarece trebuie să fie consecventă, constantă și bine definită.

Există o mulțime de moduri de a adăuga accente personale la îmbrăcămintea ta, fără a sacrifica integritatea ansamblului. Poți condimenta lucrurile cu accesoriul preferat.

De exemplu, poți capta rapid atenția cu o eșarfă colorată, un colier statement sau o curea care îți fură privirea. Nu este neapărat vorba despre schimbarea întregii garderobe ci despre găsirea unui echilibru între ceea ce îți place, ceea ce te face să te simți confortabil și ceea ce îți dorești să transmiți.

GARDROBA CAPSULĂ = SMART WARDROBE

Dacă iți cunoști tipul de siluetă și stilul personal este foarte ușor să-ți  compui o garderobă capsulă, care să-ți fie un prieten de nădejde în fiecare dimineață când îți compui ținutele zilnice.

Investește în piese basic, clasice și atemporale care se combină ușor între ele și cu care poți compune nenumărate ținute impecabile în care să arăți mereu minunat.

Paleta de culori trebuie să fie atent aleasă, la bază ar trebuie să fie piese cu tonuri închise și deschise, cum ar fi, negru, alb, maro, bej iar apoi poți adăuga accente de culoare care să se potrivească cu cele menționate mai sus, de exemplu, albastru, roz pal, verde mint etc.

Evită culorile tari, ele nefiind potrivite pentru mediul de business și optează pentru pasteluri pe care le poți combina ușor cu multe alte culori.

În garderoba capsulă nu ar trebui să fie mai mult de 2,3 culori de bază și alte 2,3 culori cu care să combini piesele de bază.

Piesele care nu trebuie să-ți lipsească din garderobă sunt un costum impecabil, o cămasă de mătase, una business, o fustă feminină, o rochie cămașă, o rochie cocktail, un deux piece clasic etc.

Îndiferent de ceea ce alegi să porți, asigură-te că hainele iți vin bine și sunt pe măsura ta. Un costum care nu iți vine bine sau o fustă prea scurtă vor transmite un mesaj greșit. Dacă ai o siluetă atipică și îți găsești greu haine pe măsura ta, optează pentru serviciul custom made.

Definește-ți și consolidează-ți stilul personal și simte-te bine cu ceea ce porți. Comunică că ești încrezător, independent și confortabil prin hainele alese. Cu o garderobă elegantă și bine aleasă, poți ajuta la creșterea încrederii de sine.